Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог с бутер тесто и сьомга

Руски пирог с бутер тесто и сьомга

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски пирог с бутер тесто и сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Е, няма такава вкусотия - но ако не приготвите този руски пирог още сега, няма как да разберете това"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 350 г
  • сьомга - 400 г пушена
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л. течна
  • масло - 2 ч.л.
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Четири яйца се разбиват с прясното мляко, сметаната и копъра. От сместа се пържат тънки палачинки в тиган, намазан с масло.

Рибата се реже на тънки ивици. Тестото се разточва. Краищата на тестото се намазват с вода.

Палачинките се редят върху тестото, така че да остане по 2 сантиметра свободен край.

Рибата се слага върху палачинките. Тестото се навива на руло и се защипва.

Слага се в тава и се намазва с разбито яйце. Пече се 20 минути на 200 градуса. Сервира се, нарязан на тънки резенчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: