Милански милфьой

Готвач.бгГотвач.бгНовак
24/07/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции8 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо730
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете ¼ от тестото настрана, а останалото разточете върху набрашнена повърхност на овална кора с дебелина 6 мм. Сложете блата в кръгла тава с отлепящи се стени - тестото трябва да виси около 2.5 см от ръба навън.

Разточете и заделеното тесто на кора със същата дебелина. Покрийте 2-та блата с прозрачно фолио и приберете в хладилник.

Разбийте 10-те яйца с билките, солта и черния пипер. Загрейте маслото на слаб котлон в по-широк тиган и с разбъркване постепенно сипете вътре яйчната смес. Избутвайте я в средата на тигана. Извадете сместа в чиния и покрийте и нея с фолио.

Изпечете чушките, обелете ги, махнете дръжките и ги разрежете по дължина.

Бланширайте спанака в подсолена вода за 1 минута. Веднага го изплакнете под студена вода и го отцедете.

Запържете чесъна с малко мазнина в голям тиган и прибавете спанака. Сотирайте за 3 минути и овкусете със сол, пипер, индийско орехче. Долейте малко течна сметана, кипнете и снемете от котлона. Извадете спаначената смес от тигана.

В тавата върху бутер тестото започнете да редите 1/2 от яйцата, 1/2 от спанака, 1/2 от сиренето, 1/2 от шунката и печените чушки. Подредете след това останалите съставки в обратен ред.

За плънката разбийте яйцето с 1 с.л. вода и щипка сол. Намажете ръба на блата с разбитото яйце и покрийте плънката с втората кора. Отново намажете с яйца и направете няколко дупчици с вилица. Сложете съда с Миланския милфьой в хладилник за половин час преди печене.

Изпечете го за 70 минути в предварително загряна на 175-180 градуса фурна в по-долната част. Поднесете Миланския милфьой студен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар