Милански милфьой

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Милански милфьой2 / 2
24/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8 парчета

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г охладено
  • яйца - 10 бр.
  • див лук - 1 с.л. ситно нарязан пресен
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан пресен
  • естрагон - 2 ч.л. пресен
  • масло - 3 с.л. безсолно
  • сол
  • черен пипер
  • За плънката
  • камби - 6 червени
  • спанак - 750 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • индийско орехче - ¼ ч.ч.
  • сметана - 3 с.л. течна
  • сирене - 240 г резени швейцарско
  • шунка - 240 г резени пушена
  • яйца - 1 бр., по - едро
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете ¼ от тестото настрана, а останалото разточете върху набрашнена повърхност на овална кора с дебелина 6 мм. Сложете блата в кръгла тава с отлепящи се стени - тестото трябва да виси около 2.5 см от ръба навън.

Разточете и заделеното тесто на кора със същата дебелина. Покрийте 2-та блата с прозрачно фолио и приберете в хладилник.

Разбийте 10-те яйца с билките, солта и черния пипер. Загрейте маслото на слаб котлон в по-широк тиган и с разбъркване постепенно сипете вътре яйчната смес. Избутвайте я в средата на тигана. Извадете сместа в чиния и покрийте и нея с фолио.

Изпечете чушките, обелете ги, махнете дръжките и ги разрежете по дължина.

Бланширайте спанака в подсолена вода за 1 минута. Веднага го изплакнете под студена вода и го отцедете.

Запържете чесъна с малко мазнина в голям тиган и прибавете спанака. Сотирайте за 3 минути и овкусете със сол, пипер, индийско орехче. Долейте малко течна сметана, кипнете и снемете от котлона. Извадете спаначената смес от тигана.

В тавата върху бутер тестото започнете да редите 1/2 от яйцата, 1/2 от спанака, 1/2 от сиренето, 1/2 от шунката и печените чушки. Подредете след това останалите съставки в обратен ред.

За плънката разбийте яйцето с 1 с.л. вода и щипка сол. Намажете ръба на блата с разбитото яйце и покрийте плънката с втората кора. Отново намажете с яйца и направете няколко дупчици с вилица. Сложете съда с Миланския милфьой в хладилник за половин час преди печене.

Изпечете го за 70 минути в предварително загряна на 175-180 градуса фурна в по-долната част. Поднесете Миланския милфьой студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: