Начин на приготвяне
Обелете, ако сметнете за необходимо, патладжаните. Издълбайте ги и ги посолете, като оставите да престоят така за 1 час. След това отмийте горчивината и ги бланширайте в кипяща вода.
За плънката запържете 1 нарязана глава лук в малко мазнина, добавете телешката кайма и разбъркайте, докато се раздроби. Овкусете с подправки и малко оцет. Снемете от котлона и добавете малко галета, сол, черен и червен пипер, както и скълцан магданоз.
Напълнете патладжаните, а отгоре покрийте с нарязани кръгчета лук, изпържени отделно в малко олио, и домати.
Подредете пълнените патладжани в широк съд, долейте малко вода и задушавайте на тих огън. Накрая залейте с разбити яйца и кисело мляко.