Задушени пълнени патладжани с кайма

ВасилВасилНовак
06/08/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 516
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, ако сметнете за необходимо, патладжаните. Издълбайте ги и ги посолете, като оставите да престоят така за 1 час. След това отмийте горчивината и ги бланширайте в кипяща вода.

За плънката запържете 1 нарязана глава лук в малко мазнина, добавете телешката кайма и разбъркайте, докато се раздроби. Овкусете с подправки и малко оцет. Снемете от котлона и добавете малко галета, сол, черен и червен пипер, както и скълцан магданоз.

Напълнете патладжаните, а отгоре покрийте с нарязани кръгчета лук, изпържени отделно в малко олио, и домати.

Подредете пълнените патладжани в широк съд, долейте малко вода и задушавайте на тих огън. Накрая залейте с разбити яйца и кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар