Печено агнешко с розмарин

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14884
11/08/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 669
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 230 градуса. С помота на остър нож направете няколко прореза в бутчетo и сложете чесъна в тях. Сложете бутчето в тава и го намажете с 3 с.л. от зехтина.

Поръсете с половината от нарязания магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Запечете за 30 минути, като го обърнете веднъж. Намалете фурната на 190 градуса и обърнете отново бутчето.

Внимателно сипете 125 мл от бульона. Запечете за още около 90 минути като по някое време добавите и оставащия бульон. Междувременно нарежете картофите и ги сложете в тава.

Залейте ги оставащите зехтин и розмарин, овкусете със салвията. Запечете ги за 45 минути. Нарежете месото и сервирайте с картофите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар