Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сармички с чеснов дип

Лозови сармички с чеснов дип

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Лозови сармички с чеснов дип1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лозови листа - 225 от буркан
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • магданоз - 4 с.л.
  • мента - 10 бр.
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • люти чушки - 1/2 ч.л. сушена
  • копър - 1.5 ч.л. семена
  • ориз - 175 г дългозърнест
  • зехтин - 120 мл
  • кисело мляко - 150 мл
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лозовите листа в студена вода. След това ги сложете в тенджера с вряща вода и оставете за 10 минути. Отцедете добре.

Смесете лука, зеления лук, магданоза, лимонова кора, лютите чушки, семената копър, ориза и 25 мл от зехтина. Поръсете със сол. С получената смес напълнете листата и оформете сармички.

Наредете ги в голяма тенджера, като най-отдолу наредете няколко от оставащите лозови листа. Залейте с оставащия зехтин и добавете около 300 мл вряща вода.

Сложете чиния отгоре и задушете на бавен огън за 45 минути. Смесете заедно киселото мляко и чесъна и сложете в чинийка. Сервирайте сармичките със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: