Супа със зелена леща

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16713516
24/08/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 600
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете лещата в тенджера, залейте с вода и кипнете за 10 минути. Отцедете я.

Загрейте 2 с.л. от зехтина в тенджера и запържете 2 от главите лука заедно с чесъна, кимиона и куркумата. Добавете лещата, бульона и 600 мл вода.

Кипнете, намалете огъня и варете за 30 минути. Запържете третата глава лук в оставащия зехтин.

Овкусете супата със сол и черен пипер, сипете в купички, поръсете с кориандъра и запържения лук и поднесете веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар