Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва по френски

Пъстърва по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пъстърва по френски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • картофи - 600 г
  • печурки - 250 г
  • масло - 60 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • пъстърва - 1 кг
  • бекон - 200 г
  • розмарин - 2 стръка
  • бяло вино - 300 мл
  • сол - 1 щипка
  • сметана - 20 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на кубчетата. Запържват се в смес от зехтина и половината масло.

В отделен тиган се запържва беконът, нарязан на парченца. Пъстървата се изчиства, залива се с 2 литра вода, добавя се солта и се вари 30 минути.

Лукът се реже на ситно, гъбите се режат на филийки. Лукът и гъбите се пържат в масло 5 минути. Добавя се виното и се оставя на котлона на среден огън за 10 минути. Добавя се сметаната.

Картофите се смесват с бекона и се слагат в чинии. Пъстървата се отцежда и се слага върху картофеното канапе. Рибата се полива със соса с гъбите и лука. Поръсва се с розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: