Начин на приготвяне
Сложете водата със захарта и канелата да се варят на котлона, докато се получи гъст сироп, а пред това време измийте смокините и ги надупчете с игла.
Сипете сиропите в готовия захарен сироп, намалете котлона до умерена степен и оставете сладкото да се вари отново до сгъстяване, защото сокът от плодовете ще го разреди в началото.
Проверете готовността на сиропа и внимавайте да не преварите смокините.
3 минути преди да махнете сладкото от котлона, объркайте с лимонтузуто.
Разсипете горещото сладко в бурканчета, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно.
Със сладко от смокини препоръчваме да опитате нашия чийзкейк със сладко или този разкошен сладкиш дамски каприз.
Коментари