Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката за 30 минути.
Измийте и ги отцедете. Наредете ги тава, намажете със зехтин и запечете за 20 минути в загрята на 200 градуса.
Междувременно направете доматения сос. Загрейте зехтина и запържете лука за 5 минути.
Добавете чесъна, с след една минута и доматите и разбъркайте. Овкусете с малко захар, сол и черен пипер.
Кипнете, намалете огъня и варете 10 минути. Прибавете босилека. Намажете тава с малко зехтин и сложете половината патладжани на дъното.
Отгоре наредете половината моцарела, половината доматен сос и половината пармезан. Смесете оставащия пармезан с галетата.
Продължете така до завършване на продуктите, като завършите с пармезановата смес. Нарежете малко масло и го сложете отгоре. Запечете за 25 минути.