Телешко осо буко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешко осо буко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Усещате ли аромата, който се носи от кухнята?"

Необходими Продукти

  • бульон - 300 мл пилешки
  • бяло вино - 300 мл
  • телешко месо - 4 тънки пържоли
  • брашно - 3 с.л.
  • целина - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • За гремолатата
  • магданоз - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидки
  • лимонова кора - от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и маслото в тиган и запържете лука и целината за 5 минути. Сипете брашното в чиния и овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте телешкото и го изпържете от двете страни.

Сипете виното и бульона и кипнете, разбъркайте и намалете котлона. Задушете за 85 минути.

Междувременно направете гремолатата, като смесите всички продукти за нея. Прехвърлете телешкото в чиния за сервиране.

Кипнете соса, в който се е задушавало месото, и го варете до редуциране. Сипете върху месото, поръсете с гремолатата и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#174258
Потребител#174258
Рецептата е добра, но името и е тотално НЕВЯРНО...!!!
Няма телешко осо буко, има osobuco. И какво е особуко..??? Ами това е нашия телешки джолан. А в рецептата става въпрос за тънки телешки пържоли...!!??? От дълги години живея в Аржентина и зная това...
28.08.2016 11:17
2