Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани домати в буркани

Стерилизирани домати в буркани

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Стерилизирани домати в буркани6 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Домати, сол и магданоз! Три съставки, които гарантират, че зимата на трапезата ви ще има много вкусни ястия!"

Необходими Продукти

  • домати - 10 кг
  • сол - 1 с.л. на буркан
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете измитите домати в кипяща вода за около минута, след което ги измийте със студена вода, докато се охладят. Обелете отделящите се люспи на зеленчука и го нарежете на едри късове.

С тях напълнете бурканите, които сте си приготвили и прибавете солта и някоко листенца магданоз.

Запечатайте бурканите и стерилизирайте консервите половин час. След като бурканите се охладят, можете да ги извадите и да ги обърнете с капачката надолу.

В сезона на доматите опитай и рецептите ни за домашен кетчуп, домашна лютеница или научи как се консервират домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не виждам защо цели 30мин. Вкъщи винаги се стерилизират за 10минути.
05.05.2022 16:12
1
Мариела Христова
Мариела Христова
Използвам същите продукти като във вашата рецепта, но не беля доматите.
13.01.2016 08:35
4
1