Люти чушки в саламура

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
22/09/2015
"Време не остана, а ние още не сме затворили и един буркан люти чушки в саламура!"
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 402
  • Преглеждания за месеца4750
  • Преглеждания за седмицата165
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
  • копър - с цветове
  • чесън
  • сол - 1 с.л. препълнена
  • захар - 1 с.л. равна
  • аспирин - 2 бр.
  • оцет
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В компотени буркани сложете зърна черен пипер, дафинов лист, копър с цветовете, посочените количества захар и сол за всеки буркан, а също така и аспирините и чесън на око.

Изрежете дръжките на чушленцата и ги надупчете с игла. Подредете ги в бурканите и долейте оцет до 2/3 на височината буркана, а догоре - вода.

Затворете бурканите. Всеки ден в продължение на 4-5 дни обръщайте лютите чушки по веднъж на ден.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар