Постен ориз с тиквички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
23/09/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 385
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете ориза във вода. Скълцайте лука и чушката. Тиквички нарежете на по-едри парчета.

В тенджера сипете олиото и запържете за кратко кромида, добавете чушките с тиквичките, запържете малко и с тях.

Прибавете ориза и разбъркайте, докато и той се запържи.

Прехвърлете го в тава и овкусете със сол, пипер и и скълцан копър, като разбъркате леко.

В тенджерата отмерете нужното количество гореща вода за ориза - за 1 и 1/2 ч.ч. ориз, добавете 4 и 1/2 ч.ч. вода.

Залейте ориза, леко объркайте и сложете тавата в загряна на 180 градуса фурна. Печете, докато течността се абсорбира от ориза.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар