Пълнена пуйка с гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнена пуйка с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Не пропускайте да опитате една от най-сполучливите ни рецепти за пълнена пуйка"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • за плънката
  • хляб - 3 ч.ч. настърган (прясна галета)
  • лук - 1 глава
  • масло - 200 г
  • гъби - 500 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитата и изчистена пуйка поръсете отвътре и вън със сол и черен пипер.

За да приготвите плънката, настържете в отделен съд няколко филии стар хляб или ги смелете в кухненски робот. Смесете трохите с нарязания ситно лук и запържете сместа в 2 с.л. масло.

Добавете почистените и нарязани ситни гъби, овкусете с малко сол и пипер и напълнете пуйката с плънката. При нужда зашийте отвора на птицата.

Сложете в намазнена тава, намажете с масло цялата пуйка обилно и долейте малко вода в тавата. Сложете я да се пече в умерена фурна, като през цялото време на печенето я обливайте със соса от тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: