Начин на приготвяне
Разтворете маята в част от леко топлата вода със захарта и след това заедно с останалата вода, захар, сол и брашно замесете гладко тесто.
Оставете готовото тесто да втаса за около 90 минути на топло - докато удвои обема си.
Набрашнете кухненския плот и размесете тестото за още 2 минути. Готовото тесто разделете на 18 топки.
Всяка част оформете на фитил с дължина около 40 см. След това усучете по 2 ленти една с друга като въже - направете обръчи с диаметър 15 см и прищипете краищата на гевреците.
Разтворете меда във вода, който може да се замени с петмез или готов карамел. Потапяйте гевреците в медената вода и овалвайте в предварително леко запечен на тиган сусам.
Подреждайте симида в голяма тава, застлана с хартия за печене.
Пече се върху хартия за печене в загрята на 200 градуса фурна докато добият приятен кафеникав цвят.
Турският хляб Симид е готов.