Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Пълнозърнест хляб в хлебопекарна

Пълнозърнест хляб в хлебопекарна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
01/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Няма по-уютен аромат от този на току-що изпечен хляб!"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 220 г
  • царевично брашно - 330
  • вода - 340 мл
  • мая - 1/2 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете с помощта на четчица контейнерчето за хляб, което стои в хлебопекарната.

Налейте водата и вложете двата вида брашно.

Прибавете солта и сухата мая и зехтина.

Затворете капака на машината и изберете режим за пълнозърнест хляб.

В случай че имате възможност, изберете опцията за хрупкава коричка.

Извадете изпечения хляб и го завийте с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Маринова
Росица Маринова
На мен ми се получи , не бухна много , но стана вкусен . Една идея по - сух ми е на другия ден и малко по сбит, но определено ще си го направя пак :)
31.03.2020 12:40
Татяна Петкова
Татяна Петкова
Тесто с мая без захар ?! Няма да стане ! Още повече само с пълнозърнесто и царевично брашно ! Дори и няма да отворя " цялата рецепта "!
02.10.2018 18:07
Darina Glavanakova Bakard
Darina Glavanakova Bakard
Точно така е, и в инструкциите за хляб в хлебопекарна, солта се слага във водата.Отдавна правя такъв хляб, неустоимо вкусен и полезен!
17.05.2016 12:53
3
1
Албена
Албена
Хляба няма да стане никога ако солта е при маята....слага се във водата,а при маята 1 ч.л. захар
10.01.2016 18:49
10