Торта с бисквити и ванилов крем

AlbenaAlbenaНовак
03/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 360
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 1 ч.ч. от прясното мляко, а останалото сложете да се загрее заедно със захарта. През това време размийте брашното с отделената чаша мляко и добавете към горещото на котлона. Бъркайте крема, докато се сгъсти.

След това снемете от котлона и добавяйте по малко от него към разбитите жълтъци, за да уеднаквите температурата. Сипете жълтъчната смес в тенджерата и бъркайте, докато отново заври. Снемете и ароматизирайте с ванилията. Бъркайте крема, докато се охлади.

В подходяща форма за торта, тавичка или дълбок съд сложете 1 ред обикновени бисквити и покрийте с 1/3 от все още леко топлия крем. Подредете още 2 реда бисквити с 2 пласта крем.

Отгоре поръсете бисквитената торта с натрошени орехи или други ядки. Сложете тортата поне за 1 нощ в хладилника. На другия ден покрийте с разбитите на сняг 2 белтъка, подсладени с 1 ч.ч. пудра захар и ароматизирани с 1 ванилия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар