Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Торта с бисквити и ванилов крем

Торта с бисквити и ванилов крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Торта с бисквити и ванилов крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Класическа бисквитена торта за чудо и приказ. Любима на минали и идни поколения"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 5 или 6 с.л. равни
  • захар - 6 с.л.
  • яйца - 3 бр. жълтъци + 2 бр. белтъци
  • ванилия - 2 прахчета
  • бисквити - обикновени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 1 ч.ч. от прясното мляко, а останалото сложете да се загрее заедно със захарта.

През това време размийте брашното с отделената чаша мляко и добавете към горещото на котлона. Бъркайте млечния крем, докато се сгъсти.

След това снемете от котлона и добавяйте по малко от него към разбитите жълтъци, за да уеднаквите температурата.

Сипете жълтъчната смес в тенджерата и бъркайте, докато отново заври. Снемете и ароматизирайте с ванилията. Бъркайте яйчения крем, докато се охлади.

В подходяща форма за торта, тавичка или дълбок съд сложете 1 ред обикновени бисквити и покрийте с 1/3 от все още леко топлия крем. Подредете още 2 реда бисквити с 2 пласта крем.

Отгоре поръсете бисквитената торта с натрошени орехи или други ядки.

Сложете тортата с бисквити и ванилов крем поне за 1 нощ в хладилника.

На другия ден покрийте с разбитите на сняг 2 белтъка, подсладени с 1 с.л. пудра захар и ароматизирани с 1 ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: