Пържени кюфтета

ГеоргиГеорги
Новак
12215
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Кратко и ясно - пържени кюфтета за душата И бира"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 грама смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 4 филии
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате каймата в дълбок съд за да може да я размачквате с ръце, прибавяте двете яйца, лука който сте нарязали на ситно, 4те филии който сте потопили предварително във вода и сте ги изстискали, солта, черния пипер, чубрицата.

Размачквате качествено сместа и я оставяте да престой (втаса) 2 часа, за да може съставките да се просмучат в каймата.

След което започвате да оформяте кюфтета в чиния, като предварително сте си подготвили в една чиния брашно и ги овалвате и от двете страни и ги поставяте в чиния всичките.

След което слагате тигана с олиото на котлона на бавен огън да се затопли и поставяте колкото кюфтета се поберат.

Пържите ги всичките след което ги махате всичките и поставяте другите по същия начин, пържите докато ви свършат кюфтетата.

Може да бъдат поднесени със салата по ваш избор.

Приятно хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика в жанра, но 4 филии хляб са твърде много! Една филия на 500 гр. кайма стига.
22.12.2022 19:08
Потребител#268223
Потребител#268223
4 филии хляб не идват ли вповечко? Това кайма с хляб ли е или хляб с кайма?
20.06.2022 09:42
Йоана Георгиева
Йоана Георгиева
Аз добавям къри, риган и червен пипер.. Стават страхотни :)
24.09.2019 20:32
2
2
Buftichka
Buftichka
По принцип не обичам кюфтета с лук, но ще опитам от тези със сигурност !
26.07.2018 19:56
5
Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
хляба го кисна в прясно мляко, а лукът леко го замразявам след като го настържа
24.02.2017 11:29
6
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Вкусни кюфтета. Благодарим за рецептата! Аз като ги изпържа винаги ги оставям на кухненска хартия да се отцеди малко олиото.
25.06.2016 15:39
11
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много сочни и вкусни, особено топлички! Но и аз предпочитам лука на ренде.
16.04.2016 13:59
9
2
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Също така лукът не го режа, а го стържа.
24.01.2016 14:21
5
Мариела Христова
Мариела Христова
В каймата аз добавям 1 настърган на дребно картоф и слагам 1 филия хляб.
24.01.2016 09:56
2
1
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Страхотна рецепта. Само че аз предпочитам да заменя хляба с 3 с.л. галета.
22.01.2016 19:37
9
2