Начин на приготвяне
Маята и захарта се разтварят в 100 мл затоплена вода. Оставят се настрана, за да се разбият яйцата и зехтина. Отделно се пресява няколко пъти брашното и в него се прави кладенче.
Вътре се слагат приготвените по-рано смеси и солта. Разбъркваме хубаво и омесваме меко тесто. Завиваме го с чиста кърпа и го оставяме на топло за 40 минути.
Бухналото тесто делим на три части. Всяка от тях разточваме на тънка кора. От тях се режат квадрати, с желаната от нас големина. Поставяме извара във всеки от тях и го свиваме на руло.
Редим рогчетата в намаслена тава и ги оставяме да бухнат още половин час. След това ги намазваме с разбит жълтък и ги печем около 30-35 минути на загрята на 180 фурна.