Маслени рогчета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Маслени рогчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Пухкави, меки и с нежна маслена средичка. Знаем, че не ви трябва повече, за да ви се приядат"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр. малки
  • жълтъци - 2 бр.
  • мая - 1/2 кубче, жива
  • захар - 2 щ.
  • сол - 2 щ.
  • зехтин - 50 мл
  • масло - 1 и 3/4 пакетче, краве
  • извара - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в 100 мл затоплена вода. Оставят се настрана, за да се разбият яйцата и зехтина. Отделно се пресява няколко пъти брашното и в него се прави кладенче.

Вътре се слагат приготвените по-рано смеси и солта. Разбъркваме хубаво и омесваме меко тесто. Завиваме го с чиста кърпа и го оставяме на топло за 40 минути.

Бухналото тесто делим на три части. Всяка от тях разточваме на тънка кора. От тях се режат квадрати, с желаната от нас големина. Поставяме извара във всеки от тях и го свиваме на руло.

Редим рогчетата в намаслена тава и ги оставяме да бухнат още половин час. След това ги намазваме с разбит жълтък и ги печем около 30-35 минути на загрята на 180 фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: