Пълнени свински филенца

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пълнени свински филенца3 / 3
21/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 бр. бон филе
  • за маринатата
  • зехтин - 5 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • бира - 2/3 ч.ч. тъмна
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • сол
  • лук - 1 с.л.
  • за плънката
  • кисели краставички - 2 бр.
  • печурки - 4 бр. мариновани
  • лук - 1 глава, голяма
  • бекон - 2 слайса
  • топено сирене - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правят се напречни нарези по двете парчета бон филе, но не до края. Целта е да се образуват нещо като джобчета. След това месото се натърква отвън и отвътре с марината и се прибира в хладилник за 2 часа.

През това време лукът се задушава леко в мазнина и при него се добавят нарязаните на кубчета гъби и бекон. Наръсва се с подправки, разбърква се и се отстранява от огъня. Докато сместа е още топла, се смесва с парченца топено сирене и се разбърква.

С така приготвената плънка се пълнят филенцата и се „зашиват“ с дървени шишчета. Поставят се в загрята фурна и се пекат до готовност. По желание се поднасят с млечно чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Поредното красиво и много вкусно изкушение. Става ли крехко месото?
11.05.2016 22:01
Албена Асенова
Албена Асенова
Богата рецепта и надявам се също така богата на аромати.
11.05.2016 20:21
Потребител#167180
Потребител#167180
Невероятни!!!
11.05.2016 19:52