Кюфтета от червена леща

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
15/11/2015
"Ако не сте опитвали подобни кюфтета, сега е моментът да си ги приготвите Вкусът им е повече от добър"
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции45
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 797
  • Преглеждания за месеца303
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата и я сваряваме заедно с нарязаните на дребно морков и чушка в тенджера със студена вода. Лещата се разварява бързо, варим докато водата почне да извира. Отцеждаме водата.

Измиваме и варим картофите цели. Охладжаме ги и ги белим. Рендосваме ги. Измиваме и режем на дребно праза. Задушаваме го в малко олио, като му прибавяме и червения пипер.

В купа слагаме последователно обработените зеленчуци - разварената и отцедена леща с моркови и чушка, настърганите картофи и задушения праз. Подправяме със сол, черен пипер, самардала, магданоз и чубрица на вкус. Чукваме двете яйца към сместа и омесваме добре.

Оформяме малки плоски кюфтенца, които овалваме в царевично брашно и пържим в сгорещена мазнина за кратко до лек загар.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар