Кюфтета от червена леща

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
15/11/2015
"Ако не сте опитвали подобни кюфтета, сега е моментът да си ги приготвите Вкусът им е повече от добър"
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции45
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 974
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата и я сваряваме заедно с нарязаните на дребно морков и чушка в тенджера със студена вода. Лещата се разварява бързо, варим докато водата почне да извира. Отцеждаме водата.

Измиваме и варим картофите цели. Охладжаме ги и ги белим. Рендосваме ги. Измиваме и режем на дребно праза. Задушаваме го в малко олио, като му прибавяме и червения пипер.

В купа слагаме последователно обработените зеленчуци - разварената и отцедена леща с моркови и чушка, настърганите картофи и задушения праз. Подправяме със сол, черен пипер, самардала, магданоз и чубрица на вкус. Чукваме двете яйца към сместа и омесваме добре.

Оформяме малки плоски кюфтенца, които овалваме в царевично брашно и пържим в сгорещена мазнина за кратко до лек загар.

Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
8.80 лв.
Виж ››

Верен помощник за всяка домакиня - висококачествено ренде с четири различни страни, с чиято помощ ще готвите с лекота

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар