Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща с кълнове и авокадо

Леща с кълнове и авокадо

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Леща с кълнове и авокадо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • авокадо - 2 бр.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • червен лук - 3 глави, малки
  • кълнове - 1 пакет /по избор/
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • куркума
  • розов пипер
  • майорана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата и я накисваме във вода. След това я сваряваме до омекване, след което я измиваме със студена вода и я оставяме да се отцеди. През това време нарязваме лука на парченца и го задушаваме в зехтин.

След 10 минути, прибавяме и кълновете, които предварително сме измили добре.

Разбъркваме и оставяме яденето да се готви още 5 минути. Накрая включваме лещата и скълцания чесън. Подправяме на вкус и държим гозбата още 10-15 минути на огъня.

Преди поднасяне добавяме към нея парченца авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: