Питка Мечка със свинска мас

25/11/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 714
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в малко топла вода и оставяме да втаса.

Пресяваме брашното в голям съд. В средата правим кладенче и изсипваме втасалата мая, солта и вода.

Омесваме тесто, което покриваме и оставяме да втаса.

Разделяме тестото на 7 топки, които разточваме на средно дебели кори.

Мажем всяка кора със свинска мас, поръсваме с натрошено сирене и разбити яйца, редим в тава, като редуваме. Завършваме с тесто, намазано с мас.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 60 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Захарта тук е пропусната според мен, дрождите (маята) се активира със захар, топло мляко или вода с малко брашно.
0
0