Вкусна мусака

Вкусна мусака

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
29/11/2015
"Ако любовта минаваше през стомаха на мъжа, нямаше да ѝ викаме любов, а мусака"
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо278 726
  • Преглеждания за месеца5827
  • Преглеждания за седмицата779
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в сгорещено олио. Добавете каймата и пържете до готовност, като междувременно прибавите и ситно нарязаните домати.

Овкусете с чубрица, червен пипер и сол. Налейте около 100 мл топла вода, поръсете с черен пипер и гответе до изпаряване на течността.

Нарежете картофите на ситни кубчета и ги сложете в намазнена тава.

Сипете отгоре каймата и залейте мусаката с гореща вода, колкото да покрие продуктите. Печете в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.

Разбъркайте продуктите за заливката и залейте мусаката. Печете докато се зачерви.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Georgi
Georgi
01.04.2019 13:44
Получава се вкусотийка
0
0
Деси Маринова
Прекрасна рецепта, получава се всеки път. Единственото по-различно, което правя е,че заливката ми е по - малко, продуктите за нея, които използвам са на половина.
2
0