Задушено агнешко бутче със зелен лук

30/11/2015
"Едвам дочакахме да излезе пресния лук на пазара, за да приготвим любимото си Задушено агнешко бутче със зелен лук"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 188
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • оцет - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер 10 бр. зърна
  • магданоз - 1 връзка
  • зелен лук - 2 връзки
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на парчета агнешкото месо и го пържим в сгорещеното олио, докато се зачерви от всички страни.

Отделно приготвяме смес от оцета, дафиновия лист, черния и червения пипер, наситнените магданоз, зелен лук, чесън, солта и водата.

Прибавяме сместа с подправките към месото и доливаме още малко вода, ако е необходимо, за да не загори. Слагаме всичко да се задушава под капак на котлона.

Когато сосът се сгъсти и месото омекне, махаме от огъня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар