Задушено агнешко бутче със зелен лук

30/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Едвам дочакахме да излезе пресния лук на пазара, за да приготвим любимото си Задушено агнешко бутче със зелен лук"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 338
  • Преглеждания за месеца687
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • оцет - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер 10 бр. зърна
  • магданоз - 1 връзка
  • зелен лук - 2 връзки
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на парчета агнешкото месо и го пържим в сгорещеното олио, докато се зачерви от всички страни.

Отделно приготвяме смес от оцета, дафиновия лист, черния и червения пипер, наситнените магданоз, зелен лук, чесън, солта и водата.

Прибавяме сместа с подправките към месото и доливаме още малко вода, ако е необходимо, за да не загори. Слагаме всичко да се задушава под капак на котлона.

Когато сосът се сгъсти и месото омекне, махаме от огъня. подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар