Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Домашна крем супа от тиква

Домашна крем супа от тиква

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна крем супа от тиква
Снимка: Севда Андреева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Няма да намерите по-кадифена супа с по-балансиран и богат вкус от тази - заклеваме се в готварската престилка"

Необходими Продукти

  • тиква - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 50 г, пресен
  • тиквени семки - 100 г, сурови обелени
  • сметана - 150 мл готварска
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 2 г
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и джинджифила.

Обелваме и почистваме тиквата и също я режем на парчета.

В подходяща тенджера разтапяме маслото и към него прибавяме олиото.

Добавяме лука, чесъна и джинджифила и задушаваме.

Прибавяме тиквата. Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме да се задуши за още 5 мин.

Към тиквата прибавяме зеленчуковия бульон и варим 20 минути.

Пасираме. Връщаме я обратно в съда, прибавяме сметаната и варим, докато кипне.

Запичаме тиквените семки на сух тиган. Поръсваме с тях готовата крем супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: