Телешки антрекот с песто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Телешки антрекот с песто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Само се опитайте да си представите аромата на прясно изпечено телешко месо, босилеково песто и пармезан!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • масло - 60 г
  • сол - 2 щипки
  • за соса песто
  • зехтин - 7 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • босилек - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • кедрови ядки - 40 г
  • пармезан - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една трета от маслото се разтопява. Месото се реже на големи парчета, поръсва се със сол и са намазва с разтопеното масло.

Пече се на скара, като от време на време се обръща, за да се изпече добре от двете страни. Сваля се от скарата и всяко парче месо се маже с масло. Сервира се със сос песто.

Той се приготвя, като босилекът се накъсва на листенца, измиват се и се оставят да изсъхнат.

Чесънът се реже на ситно и заедно с босилека, кедровите ядки, солта и зехтина се пасират. Добавя се пармезанът и се разбърква добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: