Панирана Цаца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Панирана Цаца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пропуснали сме да запишем в рецептата колко бира се изпива с тази хрупкава панирана цаца!"

Необходими Продукти

  • цаца - 500 г
  • бира - 150 мл
  • сол - 3 щипки
  • брашно - 150 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л млян
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 200 мл
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.

Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца.

Всяка рибка се топва в панировката, оставя се да се отцеди и след това се пуска в загрят тиган с мазнина.

Пържи се до златисто.

Панираната риба се сервира топла, с резени лимон.

Панираната Цаца е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: