Постни зелеви сарми с гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
456
2k
817
888
6
12/12/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 363
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се настъргва и се запържва в малко олио на дъното на тенджера.

След това се добавя измитият ориз и се налива вода докато добре се покрие всичко, а и малко повече. Като набъбне малко оризът, се слагат подправките. Мъничко по-късно или веднага след това и гъбите.

Всичко се разбърква и се оставя да се вари докато оризът е почти сварен.

Когато сместа е готова, котлонът се изключва. Правят се сармички и се нареждат в тава.

Налива се вода докато се покрият и се поставя отгоре им чиния, с дъното нагоре. Когато водата се свари, постните сарми се оставят на съвсем слаб огън да се досварят. Готови са, когато оризът е напълно сварен и листата са поомекнали.

По желание зелевите сармички може да се сложат в тава във фурната да се запекат.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Рая Андонова
Рая Андонова
19.02.2016 20:17
"Правят се сармички и се нареждат в тава." Не знам къде ми е бил умът, трябва да е "тенджера", а не "тава". Но и в тава във фурната също става, но тогава без чиния отгоре им.
0
0