Памук погача

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
138
572
244
390
1
15/12/2015
"Време е за една вкусна и пухкава погача като памук. Приготвя се лесно, а продуктите могат да се купят от всеки магазин."
Приготвяне70 мин.
Готвене50 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121 179
  • Преглеждания за месеца636
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества
Погачи

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлата вода. Покриват се с кърпа и се изчаква да шупне или да удвои обема си. Ако използвате суха мая, изсипете направо в брашното.

В купата за месене сложете 4 ч.ч. пресято брашно и в кладенче по средата се изсипва олиото, маята, топлото мляко и солта. Постепенно добавяме и другото брашно, като месим до меко и еластично тесто. Оформят се топки, който се подреждат в тавичка.

Оставя се да втаса 1 час или докато удвои обема си. Намазваме с 1 с.л. олио и жълтъка. По желание ръсим със семена.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 40-50 минути.

Благодаря на Зиче за рецептата за памук погача.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
01.02.2017 11:57
Не, Елена, не е много за 1 кг брашно.
1 ч.ч. = 240 мл е записано при мен в рецептата. Спазвала съм я и винаги е с прекрасен резултат.
3
0
marcheva14
marcheva14
25.12.2016 16:59
Здравейте!
Честита Коледа!
Разрешавам си да кача две снимки на тази разкошно вкусна "Памук погача.
Поздрав!
14
4
marcheva14
marcheva14
18.08.2016 23:39
Това е една много добра погача, правя я, имам и снимки, но на завити малки кроасанчета. Много мека и пухкава и най-важното е, че и след няколко дни пак е добра.
3
1