Сладък хляб

18/12/2015
ралица
отралицаНовак192
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 50 мл мляко и щипка захар разтворете маята, добавете 1 с.л. брашно, разбъркайте на каша и оставете да шупне.

Нишестето се разтваря в студеното мляко, слага се в съд на котлона, добавя се захарта и се разбърква, докато се сгъсти. Маха се от котлона, добавя се маслото и ванилията, разбърква се и се оставя хубаво да се охлади.

Замесваме меко тесто, като добавяме към шупналата мая охладения крем. Възможно е да поеме по-малко брашно от описаното по рецепта - зависи от гъстотата на нишестето. Оставяме на топло да втаса 30 минути.

Разделя се тестото на три части, в едната се слага към 5 грама какао и размесваме, другата част - 10 г какао, и размесваме да се оцвети и поеме какаото добре, а другата оставяме светла.

Всяка част се разделя на равен брой топчета, тях може да разточим с ръце на малки кръгчета и наредим едно върху друго, първо светло кръгче, кафяво кръгче и по-тъмното кафяво кръгче и навием на руло.

Нареждаме всички рулца едно върху друго и печем 40 минути на 180 градуса. Докато е още топъл на сладкият хляб може да се добави шоколад.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар