Начин на приготвяне
Пилешките гърди нарежете на жулиени, смесете съставките за маринатата и мариновайте месото за половин час.
Скълцайте лука и гъбите и ги задушете в малко мазнина, като накрая овкусите със сол и пипер.
Настържете едро морковите.
Намазнете подходяща тава и подредете ред пилешко, което трябва да покрива и стените. Отгоре наръсете кашкавал, сипете запържените зеленчуци и след тях - морковите.
Притиснете продуктите леко и сложете втората част пилешки жулиени.
Печете пая за около 25-30 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.
Извадете готовия солен пай и отлейте образувалата се течност. Поръсете с още кашкавал и пъхнете във фурната, докато се разтопи и зачерви.
Пилешкият пай Роза е готов.