Гръцки сладкиш баклава

18/12/2015
Valentina Psaltirova
отValentina PsaltirovaПомощник Готвач1522431652
"Надежда за диета всяка оставете, щом на масата има гръцки сладкиш баклава "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 046
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • Плънка
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч. /половината чаша заместих с ленено брашно и от лимец - по 2 препълнени с. л./
  • олио - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • кори за баница - 1 пакет
  • За сиропа
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа бъркаме яйцата със захарта. Прибавяме пресятото брашно с бакпулвера, при липса може 1 ч.л. сода бикарбонат. Ванилията се слага накрая.

В тава се слагат на дъното 2-3 листа кори. Върху им се изсипва плънката.

Отгоре се разстилат останалите кори, нарязани на ивици. Аз използвах селски кори, купени от магазина, които не се поддадоха на рязане наведнъж, и ги накъсах. Полях с нагорещеното олио и изпекох в предварително загрята фурна.

Вече изстудения сладкиш залях с горещия сироп.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Арабаджийска
Обожавам този вид баклава, редовно се прави у нас!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв