Роле по тракийски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Роле по тракийски
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"Вкусно печено свинско, поднесено с пъстри зеленчуци за една чудна вечеря"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг свинска плешка
  • печурки - 500 г
  • домати - 3 бр.
  • лук - 7 средни кромид
  • чесън - 7 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се начуква много добре. Намазва се масло, сол и черен пипер. Навива се много плътно, за да не използвате конец.

Слага се в тавата, в която ще го печете, и са намазва отгоре с масло.

Гъбите се измиват, почистват и се слагат цели. Лукът се изчиства и се слага цял, без да се реже. Доматите се измиват и се нарязват на големи парчета и се слагат в тавата.

Скилидките чесън се обелват и се слагат цели. Ястието се посолява на вкус със сол и черен пипер.

Маслото се слага на кубчета и се залива с вода до средата на продуктите.

Пече се и се сервира печеното свинско, нарязано на филийки, и от всички зеленчуци в порцията.

Ролето по тракийски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: