Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Домашни лозови сармички на машинка

Домашни лозови сармички на машинка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашни лозови сармички на машинка
Снимка: Севда Андреева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • лозови листа - 1 буркан
  • лук - 2 глави
  • копър - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в тиган с олио. Измиваме много добре ориза и го добавяме към лука.

Запържваме докато ориза стане прозрачен и доливаме 300 мл гореща вода.

Посоляваме и посипваме с копъра. Готвим, като бъркаме от време на време, докато водата се поеме от ориза. Оставяме да изстине.

Взимаме листата един по един, поставяме ги с лъскавата страна надолу в машинката.

Слагаме от плънката, внимателно притискаме и завиваме с машинка стегнати сармички. Редим ги плътно една до друга в тенджера, на дъното на която сме сипали олио и подредили няколко лозови листа.

Поливаме сармите с лимонов сок и топла вода, да покрие сармите. Похлупваме с една чиния и варим на среден огън докато водата изври.

Изчакваме да изстинат и тогава вадим от тенджерата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Люси
Люси
Като патрончета са. Много красиви сармички.
22.12.2015 15:52