Свински джолан с картофи в гювеч

19/10/2017
"Печен свински джолан? Готови ли сте за страхотните деликатеси с джоланче? Е, вярно, изисква малко повече време, но резултата е повече от невероятен и вкусен"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165 239
  • Преглеждания за месеца2180
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и лукът се почистват и нарязват на едри парчета. Поставят се на дъното на глинен съд и се поръсват със сол, черен пипер, чубрица и скилидки чесън.

Свинският джолан се намазва с разтопено масло, сол, черен и червен пипер и се поставя отгоре на картофите. Заливаме с 1 чаша червено вино и 1 чаша топла вода.

Отгоре се покрива с алуминиево фолио, затваря се с капака и се слага в студена фурна на най-долно ниво на умерен огън.

Печем гювеча около 2 часа и половина, като към края се сваля фолиото, капакът и се връща във фурната да се запече за хрупкава коричка

Поднасяме нарязано на порции с резен лимон и пресен магданоз !

Дървен чук за месо, квадратен
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървен чук за месо, квадратен
3.49 лв.
Виж ››

Най-важното при приготвянето на пържолите е тяхното окрехкотяване, което е детска игра с този квадратен дървен чук за месо.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Атанас Недевски
Все едно аз съм го правил. Две незначителни уточнения-ползвайте капака на гювеча, няма нужда от фолио(затова е гювеч, все пак) и джоланите ги омажете обилно, кой с каквото харесва, преди да ги сложите в гювеча. Още нещо, което минава за гевезелък-прекарайте зарзаватите за бързо през тигана с мас, или масло-по вкус. Да ви е сладко. На мен ми беше :)
0
0
Ивайло
Ивайло
04.01.2017 19:45
Беше невероятно вкусно въпреки, че не съм голям фен на този вид месо.
9
2
Татяна Димитрова
Аз приготвям с голямо удоволствие тази рецепта но имам специална билкова китка към джолана - риган, мащерка, мента. Опитайте - страхотен аромат!!!
7
0