Телешки език в масло

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Богата на аромати, с наситен плътен вкус, тази необичайна рецепта ще впечатли хората, за които я приготвите, а за вас ще бъде предизвикателство и удоволствие!"

Необходими Продукти

  • телешки език - 700 г
  • чесън - 5 скилидки
  • масло - 70 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме езика в подсолена вода. Обелваме от кожата и режем на ивици.

Отделно приготвяме чесъна, също нарязан на ивици. В съд върху котлона разтопете маслото и в него запържете чесъна.

Прибавете нарязания на ивици език. Овкусете с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Днес и аз правих , но свински език в масло. Не слагам чесън, ще видя следващ път може да сложа и чесън, сигурно ще ми допадне. Доста години бях в Испания, там много често си правех агнешки , но в България сега намирам по- често само свински. Варя го под налягане , останалото е същото и при мен! Вкусотийка !
08.01.2023 23:13
1
1
никнай
никнай
ОК 5 точки - и изпутена бутилка бяло вино с препечени филийки бял хляб ....
07.02.2016 23:30
7
2