Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме спанака.
В дълбок съд върху котлона слагаме да заври вода.
Изсипваме спанака и го бланшираме за около три минути.
Веднага го изваждаме и заливаме със студена вода, за да се пресече варенето. Нарязваме го на ситно.
В съд, в който ще приготвим булгура, слагаме зехтина да загрее.
Изсипваме лука и нарязаните на ситно моркови и чесън.
Запържваме леко и към тях прибавяме спанака и доматеното пюре.
Овкусяваме със солта и зехтина. Накрая прибавяме измития и изцеден булгур.
Запържваме още малко и прибавяме вода, която да покрие поне един пръст сместа.
Захлупваме с капак и след като заври, оставяме да къкри на слаб огън за около десет минути.
Сваляме от котлона и прехвърляме булгура в тава за печене.
Поръсваме с наситнен магданоз и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за двадесет минути.
Коментари
Абе ти безработна ли си че си разхищаваш така времето за приготвяне на най-семплите ястия?