Новогодишна питка

09/01/2016
"Нека и питката за Нова година бъде в унисон с празничното настроение - тържествена и вкусна "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 467
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кубчето мая се разтваря в малко хладка вода с щипка сол и щипка захар. Когато шупне, се прибавя към предварително пресятото брашно, яйцата, киселото мляко, маслото и солта и започва да се меси до меко тесто.

Когато тестото е готово, се оставя да почине и след като е удвоило почти обема си, се оформя като елхичка на топчици.

Отново се оставя да втаса, намазва се с жълтъка и се поръсва по желание сусам и мак.

Пече се в умерена фурна, за улеснение на хартия за печене.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар