Празнични Прасковки

Skilful CookSkilful Cook
Новак
3
12
9
20/12/2019
"И за делник, и за празник - най-вкусните празнични прасковки "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 626
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • свинска мас - 1 ч. ч. топена
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • амоняк - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - за меко тесто
  • захар - кристална за овалване
  • сладкарска боя - червена и жълта(аз използвах степчета)
  • мармалад - или сладко за слепване
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Яйцата разбиваме със захарта, добавяме разтопената мас и киселото мляко смесено с амоняка и ванилията. Постепенно добавяме брашното и замесваме замесваме меко тесто.

От мекото тесто правим топчета с големина на орех и ги печем в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване. Слепваме бисквитките с мармалада.

Разтваряме сладкарската боя (или степчетата) и всяка бисквитка потапяме от едната страна в червено, а от другата в оранжево и след това овалваме в кристална захар.

За листенцата на сладките прасковки можете да използвате зелен марципан Варна (но може да импровизирате, като използвате чемшир, маслен крем, студена глазура и дори изрязани от зелена хартия листенца).

Празничните Прасковки са готови.

Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
30.00 лв.
Виж ››

Потопете се в света на сладкарството с този невероятен комплект от пош и форми за шприц, които ще ви помогнат да приготвите невероятни сладки изделия за близки и гости. Удобна кутия за съхранение и безброй варианти за декорация с комплекта от пош и форми за шприц.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#176785
Трудоемки са, но стават много хубави. Аз слагам масло вместо свинска мас.
0
0