Моята содена питка за Бъдни вечер

ВикторияВиктория
Новак
11
14
11/01/2016
"Питата за празника трябва да е постна, а ние казваме - и красиво украсена "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 149
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 700 гр
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разтваря в оцета. Трябва да шупне.

Брашното се пресява.

Към пресятото брашно се прави кладенче. В него се добавят солта, захарта, олиото и оцета със содата. Добава се и малко вода.

Всичко това се размесва много хубаво.

Чака се да втаса 30 - 40 мин.

Пече се на загрята фурна на 180 градуса поне 30 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Не чаках 30-40 минути да "втасва".Това не е мая, а сода...!
2
0
РАГ
РАГ
23.12.2017 19:21
От какво става толкова жълта без яйца?
1
0
Виктория
Виктория
12.01.2016 00:16
Оставих си малко тесто и с него окрасих питката и направих кравайчета :)
0
0