Празнична погача Шаран за Никулден

16/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"За празника поднесете не само традиционната вкусотия с шаран, но и тази ефектна питка шаран - за здраве "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 534
  • Преглеждания за месеца418
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. (едното за намазване)
  • мая - 1 кубче)
  • прясно мляко - 250 - 300 мл
  • вода - 300 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • масло - за намазване
  • брашно - около 1 кг
  • семена - за поръсване (сусам, маково семе и др.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се смес от маята, затопленото прясно мляко, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Отделно се оформя кладенче в пресятото брашно и в него се изсипват хладката вода, солта, маята, яйцето, заквасената сметана.

Разбърква се и се замесва тесто, което се оставя да бухне за двадесет минути. След това то се дели на топки, които се разточват и напръскват с масло. От тях се оформя риба.

Тя трябва да се остави да бухне още и после се намазва с яйце и олио. Поръсва се със семена и че пече в загрята на 200 градуса фурна до почервеняване.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
В изпечен вид нямате ли снимка? И описание на направата?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв