Пълнени чушки с кайма и ориз в бял сос

Русиана МихайловаРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
16/01/2016
"Сигурни сме, че и вие си имате собствена рецепта за пълнени чушки с кайма и ориз, но непременно опитайте и нашето предложение - ще ви изненада приятно "
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111 592
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме лука в мазнина и прибавяме към него рендосания морков, каймата и домата. Когато продуктите поомекнат, слагаме и ориза. Овкусяваме с подправки и наливаме към 500 мл вода, за да набъбне оризът.

Когато сосът се посгъсти и оризът също поомекне, сваляме плънката от огъня и я разпределяме в чушките. Запушваме ги с парчета картоф.

Редим ги в тава и доливаме вода, която трябва да ги покрива поне до половината. Печем яденето в загрята фурна и когато водата заври, я отстраняваме, а чушките оставяме във фурната, докато им се образува коричка.

Междувременно правим смес от разбитите жълтъци и двата вида мляко. В тенджерка загряваме мазнина и запържваме в нея брашното. Наливаме бульона от чушките и разбъркваме.

На тънка струя прибавяме и сместа с яйцата, като бъркаме, за да се сгъсти всичко. Накрая добавяме към соса подправки и магданоз. Поднасяме го към готовите пълнени чушки.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николина Панчева
напомнят ми на храната на баба ми .тя беше много добра готвачка
6
3