Индийски питки Наан

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
27/04/2011
"Традиционнен индийски хляб, много вкусен и ароматен, подходящ за всяка индийска яхния!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 815
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с прясното мляко, добавете захарта и оставете да шупне за около 10-15 минути. Пресейте брашното в дълбока купа и в средата направете кладенец. Добавят се разтопеното масло, солта, разбитото яйце, маята и киселото мляко и се замесва меко тесто.

При нужда добавете още малко брашно. Прехвърлете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете 5 минути. Връща се в купата, покрива се с кърпа и се оставя да втаса за около 2 часа - до удвояване на обема.

Премесете тестото отново и направете 6 топки. Те се разточват до получаване на плоски питки с дебелина около половин сантиметър. Загрейте масло в тиган и изпържете до готовност питките Наан от двете страни. Още топли ги намажете с масло.

Може да изпечете питките и във фурна, загрята на около 220 градуса. Всяка питка се поставя в намазнена хартия за печене в тава. Питките се намазват с масло и се пекат около 8 минути, като се обръщат и пак се мажат с масло.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Джемиле Чешлиева
Индийците имат едни стрънни имена на ястията. Досега не съм пробвала индийска кухня.
0
0