Крехко свинско с бял ориз

17/01/2016
"С това крехко и сочно свинко ще си оближете пръстите. Гарантираме! Благодарим на Веси за прекрасната рецепта, участвай и ти в нашия кулинарен конкурс http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 131
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 Г
  • праз - 3 - 4 стръка
  • мазнина - 2 - 3 с.л.
  • червено вино - 1 к.ч.
  • сол
  • подправки - за свинско месо
  • черен пипер - на зърна
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета и го овкусете с подправките. Задушете го в мазнината и налейте червеното вино. Добавете праза, нарязан на малки парчета. Гответе, докато месото омекне и ястието остане само на мазнина.

Сгответе ориза по следния начин: измийте го, докато спре да пуска нишесте. Към чаената чаша ориз прибавете две чаши хладка вода, растителното олио и го сварете, докато омекне. Овкусете със сол и зрънца черен пипер.

Поднесете месото в подходяща чиния, гарнирано с ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар