Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Кебакия - пържени марокански понички

Кебакия - пържени марокански понички

Кебакия - пържени марокански понички
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Да, да, знаем, че пърженото е вредно, но ... не сте опитвали толкова вкусни понички"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г (или колкото поеме)
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 80 г
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • пудра захар - 3 с.л. + за поръсване
  • вода - 1/2 ч.ч. хладка
  • портокалова кора - настъргана
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с водата, прибавете размекнатото масло и портокаловите корички.

Пресейте брашното заедно с пудрата захар и бакпулвера.

Внимателно смесете двете части и замесете меко тесто. Завийте го с фолио и го оставете на студено за около 30 мин.

Готовото тесто направете на руло. Нарежете го на малки парченца. Оформете парченцата на кръгли понички, като пробийте дупка в средата.

Изпържете ги в сгорещена мазнина.

Отцедете поничките от мазнината върху домакинска хартия и поръсете с пудра захар. Може да ги залеете с подходящ сироп.

Кебакия - пържените марокански понички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: