Питка - Пица

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
17/01/2016
"Когато сте твърде гладни, за да си играете на дребно - опитайте питка-пица! И да ви е сладко!"
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 407
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се меко тесто.

След като втаса от цялото тесто се отделя една част около 250 г за центъра на питата а от голямата част се разточва обла кора колкото тавата 35 см.

Поставя се една купичка за център за да се отбележи, после и една чиния пак да се отбележи. Пространството между отбелязана купичка и чиния се маже с доматено пюре, слагат се нарязани на ситно всички меса и зеленчуци.

Центърът, който е от отбелязаната купичка се разрязва на 8 и така се образуват 8 триъгълника. Хваща се един и се обръща назад и съответно под питата. Така се процедира със всички триъгълници.

От отделеното малко тесто се разточват 4 малки обли кори, намазват се с доматено пюре и пак колбас и зеленчук. Взима се една прегъва се на 2 и се свива като се стиска за да не се разтваря. И така с останалите. Подреждат се по средата и се получава цвете.

Питата се оставя да втаса, маже се с жълтък поръсва се с сусам и се пече на 170 градуса.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ПетяРВ
ПетяРВ
14.09.2016 17:35
ГЛАСУВАМ С 5! Изглежда страхотно!
0
0
Ваня Георгиева
Някой не е ли пробвал исках да кажа. В бързината съм изпуснала (ли):)
0
0
Ваня Георгиева
Някой не е пробвал питката-пица? Хайде смело става страхотна.:)
0
0